dimarts, 9 de juny del 2009

De viatges, dietes i altres

Ja han acabat les eleccions al parlament europeu. Redéu quina campanya més desencisadora. Com es preveia els dos partits grossos, que de grans en prodríem xerrar, s'ho han pres més com unes primàries que no el que havia de ser. Explicar Europa, explicar les diferències. Definir que faran. Clar que, com després es forma part d'un grup més gran, la cosa queda aigualida.

De totes maneres el que volia dir no és açò. De la campanya m'he quedat amb l'ús i abús que se'n pot fer dels doblers públics. Pel que s'ha dit, els diputats tenen un xec en blanc en quan a viatges, hotels.. per desenvolupar les seves funcions. Bé, no serè jo qui discutiré que està bé que facin feina i que corrin el país a la recerca de problemes i solucions. El que no hi ha d'haver és abús. Seria més bo d'entendre que volessin el diputats dels partits minoritaris, ja que dels majoritaris n'hi ha de repartits per a tot el territori. O és que no es coordinen?

De totes maneres, i per no ser molt estricte, els diputats que emprin bitllets, hotels i el que sigui amb doblers de l'erari públic ho tindrien que justificar. Ja que ho pagam entre tots, tots ens hem d'aprofitar de la feina.

Així, encara que per a molts la idea pot ser descabellada, tal vegada s'ha de plantejar que per abonar les despeses, el diputat presenti on ha anat, per a què, amb qui s'ha reunit, quan de temps ha durat la reunió, quines conclusions han tret.. i açò que sigui d'utilitat per a tots. Així sabríem si els diputats fan feina pel país o pels seus (o del partit) interessos.

Estaria bé que algú ens dones informació de quines quantitats esteim rallant. De s'hi ha diputats que viatgen més del compte. Estaria bé de donar un poc més de llum a la professió política...

Pot ser així no hi hauria tanta abstenció.

1 comentari:

  1. Vamos bien, al menos hay uno que piensa....
    Yo añadiria mas, el que no rinda bien las cuentas, al gulag, a trabajar para el pueblo solo por la comida y vaya usted con cuidado señor diputado, está avisado......

    ResponElimina